Super Qendi
  Si te bejme nje Error Page kur MySQL eshte Offline
 
Sot do te ju mesoj se si te bejme nje error page kur MySQL serveri na del offline

Pra ndiqni hapat e mij dhe besoj se do te keni suskes

1. Se pari e krijojme nje HTML page te rreje me emrin noconnection.html

Dhe ne ate dokument futni kete kod dhe e ruani ne (public_html):

Kodet PHP:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Couldn't connect to MySQL database!!</TITLE>
<style type="text/css">
.error {color: red; font-family: Arial; font-size: 20px;}
</style>
</HEAD>

<BODY>
<p align="center">
<span class="error">
Couldn't Connect To MySQLdatabase! Please Try Again Latter
</span>
</p>
</BODY>

</HTML>

Pas ketij hapi shkoni ne file-n Config.php dhe ndodh qe ky file quhet (Config.php-db-info.php)
ose kerkoni per FIle-n i cili permban informacionet per kyqjen ne Databaz .

Do te dukej diqka e ngjashem me kete :

Kodet PHP:
<?php
$dbhost = "localhost";
$dbname = "name";
$dbuname = "datapass user name";
$ppass = "the secret word";
$connectdb=mysql_connect($dbhost,$dbuname,$ppass);
$xx=@mysql_select_db($dbname,$connectdb);
?>
Shtojani ne rreshtin mysql_select_db rreshti i cili permban :

Kodet PHP:
@mysql_select_db($dbname,$connectdb);

if (!$xx) {
include ("noconnection.html");
exit();
}


File-i config.php do te duket keshtu :

Kodet PHP:
<?php

$dbhost = "localhost";
$dbname = "name";
$dbuname = "datapass user name";
$ppass = "the password";
$connectdb=mysql_connect($dbhost,$dbuname,$ppass);
$xx=@mysql_select_db($dbname,$connectdb);
if (!$xx) {
include ("noconnection.html");
exit();
}

?>

Tani nese serveri juaj MySQL del offline kjo faqe do te paraqitet.

Eshte nje error mjaft i perhapun neper servera Free
 
  Heute waren schon 21 Besucher (96 Hits) hier! Per Me Shum Info : Super-Qendi-Fortesali@Hotmail.Com  
 
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=
↕ Mirë Se Vini Te Super Qendi ↕
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own