Super Qendi
  Memoria Virtuale
 
Memoria Virtuale
Shpesh memoria nuk është e mjaftueshme për te permbajtur te gjitha kodet e task-eve te ndryshem; Mund te simulohet nje memorie me e madhe qe mban ne (RAM) vetem pjeset e kodeve dhe te dhenave qe sherbejne ne ate moment;

Perdoret koncepti i memories virtuale. Te dhenat e programeve jo ne perdorim mund te hiqen nga memoria qendrore dhe te vendosen ne disk ne zonen e quajtur zona e swap-it Raporti i dimensioneve te zones swap dhe e RAM-it është 3 : 1 (max); Procesoret moderne posedojne mekanizma hardware për te lehtesuar drejtimin e memories virtuale.
 
  Heute waren schon 2 Besucher (14 Hits) hier! Per Me Shum Info : Super-Qendi-Fortesali@Hotmail.Com  
 
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=
↕ Mirë Se Vini Te Super Qendi ↕
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own