Super Qendi
  Menaxhuesi(drejtuesi) i Sistemit te File-ve
 
Menaxhuesi(drejtuesi) i Sistemit te File-ve


Drejtuesi i file system-it është moduli I sistemit operativ qe ben drejtimin e informacioneve te memorizuara ne mekanizmat e memories massive. Ky drejtues duhet te garantoje korrektesine dhe koherencen e informacioneve. Ne sistemet shume-perdorues, duhet te vendose ne dispozicion mekanizma te mbrojtjes , ne menyre qe ti lejoje perdoruesve mbrojtjen e te dhenave nga perdorues jo te autorizuar.
Funksionet tipike qe duhet te kryhen jane:
– Te jepet nje mekanizem për identifikimin e File-ve;
– Te jepen metoda oportune ne qasjen e te dhenave;
– Te behet transparente struktura fizike e mbeshtetesit te memorizimit;
– Implementimi i mekanizmave te mbrojtjes se te dhenave.
 
  Heute waren schon 20 Besucher (92 Hits) hier! Per Me Shum Info : Super-Qendi-Fortesali@Hotmail.Com  
 
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=
↕ Mirë Se Vini Te Super Qendi ↕
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own