Super Qendi
  MesoHu Per Pc (2)
 

st

Test per Anti-Virusa , kshtu mundeni te testoni se a ju funksionon antivirusi 100%!

Hapeni NOTEPAD

Mereni Keni Copy Edhe Lirojeni PASTE filen:

"X5O!P%@AP[4PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*"


edhe Pastaj Baneni Save me ket Emer --> fakevirus.exe


Nese File Prishet Automatikisht Ateheres AntiVirusi Juaj Punon 100%....                       trik

Beni copy linkun e me poshtem edhe vendoseni.. ne Internet Explorer dhe pastaj shtypni ENTER.. edhe shikoni se qka po ndodhe?... mos u beni merak se nuk eshte asgje dicka e demshme virus apo dicka tjeter! dhe e mbylleni faqen krejt normal si gjithnje!


javascript:function Shw(n) {if (self.moveBy) {for (i = 35; i > 0; i--) {for (j = n; j > 0; j--) {self.moveBy(1,i);self.moveBy(i,0);self.moveBy(0,-i);self.moveBy(-i,0); } } }} Shw(6)                                     shpejto kompjoiterin


Kur te startoni pc ju hapet kjo dhe natyrisht qe ju do te prisni derisa ajo te kryj punen e vet.
Per kete splashscreen e kam fjalen:

Dhe per te larguar kete dmth kur ta ndezni pc ju hapet menjeher Welcome dhe nese keni deshire te hjekni welcome mesazhin atehere veproni keshtu:
Hyni Start-Run-Msconfig-BOOT.INI-Dhe tek e selektoni /NOGUIBOOT -OK-Restart
Dhe u krye Trika

Nje Indian e ka zbulu se askush nuk mundet me kriju nje folder ne MIcrosoft Windows me
Emrin CON ... Diqka e pabesushme plus akush prej ekipit te Microsoftit nuk kan mundur me jap pergjigjje pse ndodh kjo !

Provone me kriju ni folder me emrin CON ... nuk mundeni !


Trika # 2

Ata qe punoni me Windows provone !

1. Hapne notepadin ( start - run - notepad )
2. Shkrune " Bush hid the facts " ( pa thojza)
3. Rune me qfar dush emri
4. Hapne serish

==> e pabesushme ! * censur *


Trika # 3

Kesaj askush nga Microsoft nuk kan mund te dhejn pergjigjje as Bill Gates !!!
E ka zbulu ni brazilian !

Hapne Microsoft Office Word

edhe shkrune " =rand (200, 99) " ( pa thojza )
kshyrne qka deL ...


Trika # 4

Hapne programin notepad
edhe shkrune "Q33N" ( pa thojza )
tani rritni numrin e shkronjave ne 72
edhe ndrroni shkronjat boni "WINGDINGS"

Sulmet e 11 Shtatorit te kullat Binjake !

Diqka Interesante
mbasi te ndrroni shkronjat provoni me shkru prap Q33N ( nuk funksionon KUJDES nga Virusi më i ri që pritet të pushtoj me miliona PC në Botë!

--------------------------------------------------------------------------------

JU LUTEM, PERCILLENI KETE PARALAJMERIM TE SHOKET E JUAJ, FAMILJA DHE TE PERSONAT QE KONTAKTONI:

Ju duhet te jeni ne dijeni gjate diteve vijuese:

Te mos e hapni asnje porosi me fajllin e bashkangjitur te quajtur "Invitation" pa dallim se kush ja ka derguar, eshte virus qe hap Olimpic Torch i cili "djeg" te tere hard diskun C te kompjuterit tuaj. Ky virus do te pranohet nga dikush qe ka e-mail adresen tuaj ne listen kontaktuese te saj/tij, kjo eshte pse ju duhet ta dergoni kete e-mail te te gjithe personat qe ju kontaktoni. Eshte me mire te pranoni kete porosi 25 here se sa te te
pranoni virusin dhe ta hapni. Nese ju pranoni e-mail-in e quajtur "invitation", mendime (ide) te derguar nga shoket , mos t'i hapni dhe ta mbyllni kompjuterin menjehere.
Ky eshte virusi me i keq, i njohur nga CNN, eshte klasifikuar nga Microsofti virusi me destruktiv ndonjehere.

Ky virus eshte zbuluar dje nga McAfee, Symantec dhe ende nuk ka ndonje
mendim per zgjidhjen e tij. Ky virus thjeshte shkaterron Zero Sector-in te Hard Disc-ut, ku informatat vitale mbahen. Si ta pastrojme kompjuterin tone nga reklamat dhe spiunet?

--------------------------------------------------------------------------------

Në këtë temë janë mbledhur disa pyetje dhe pergjigje në lidhje me programet reklamues, spiunë, dhe programe të tjera keqbërëse.

Çfarë janë adware, spyware?
Adware quhen programet që bëjnë reklama. Spyware quhen programet që përgjojnë përdorimin e kompjuterit, zakonisht faqet që viziton në internet ose emailin. Programet që përgjojnë internetin mundohen të zbulojnë se çfarë i intereson përdoruesit dhe dërgojnë reklama që u përshtaten atyre interesave.

Çfarë dëmi shkaktojnë në kompjuter?
Ka shumë programe të ndryshme në këtë grup por shumica përqëndrohen në këto:
- Ndryshimi i faqes së hapjes të shfletuesit (internet explorer, netscape, aol, msn, etj).
- Instalimi i ikonave të reja në krye të shfletuesit. Zakonisht këto ikona janë për kërkimin e internetit, dyqane, bixhoz, pornografi, shkarkime (download), etj.
- Hapja e dritareve ose mesazheve të ndryshme që ju ofrojnë të blini diçka, të vizitoni një faqe, të luani një lojë, të merrni një shpërblim/llotari që keni fituar, etj.
- Gjurmimi dhe përgjimi i faqeve që vizitoni me qëllim që të bëjnë reklama që u interesojnë.
- Ngadalësojnë kompjuterin dhe lidhjen e internetit.
- Ngarkojnë kompjuterin me programe të shumta.
- Fshihen në kompjuter dhe nuk të japin mundësi për ti hequr.


Si futen në kompjuter?- Duke hapur një program që i instalon ato. Ky program mund të futet në kompjuter nga emaili, mund të shkarkohet nga faqet e internetit, nga Kazaa, shkëmbimi i skedarëve në Chat (mirc, msn, yahoo, aol), e plot të tjera.

- Shumë nga këto programe instalohen me, ose pa dijen tënde, kur viziton një faqe interneti. Këto faqe përdorin mënyra nga më të ndryshmet me dritare të vogla pop-up, mesazhe të ndyshme, cookies, reklama, flash, activex, etj që të gënjejnë ose detyrojnë përdoruesin për të instaluar reklamat, për të ndryshuar faqen e hapjes në internet explorer, për të instaluar një toolbar, etj.

Disa prej këtyre faqeve shfrytëzojnë gabimet ose konfiguracionin e gabuar të shfletuesit (internet explorer) dhe instalohen menjëherë pa bërë asnjë pyetje.

- Një pjesë tjetër e programeve parazitë vijnë bashkë me programe të tjera. Pothuajse të gjithë programet e vegjël që ofrohen falas si Kazaa, Date Manager, Time Manager, Calendar, Gator, lojra interneti, gjatë instalimit futin në kompjuterin tuaj edhe programet parazitë që përgjojnë veprimtarinë e komjuterit dhe pastaj dërgojnë reklama në lidhje me informacionin që përgjuan. psh: Nqs unë hap një faqe me muzikë të Madonës, programi spiun do ta shikojë këtë dhe do dërgojë një reklamë për të blerë një album të Madonës.

Kini kujdes se disa nga programet që hiqen sikur i ndalojnë reklamat, instalojnë akoma më shumë. Përdorni vetëm programet serioze si Ad-Aware (jo adware), Spybot, CWShredder.

Si t'i parandaloj programet reklamues dhe spiunë?
- Azhurnoni windows duke vizituar faqen http://www.windowsupdate.com/ ose duke hapur Windows Update nga menuja start e kompjuterit. Në këtë faqe mund të merrni të gjitha freskimet që nxjerr Microsoft për mbrojtjen në internet, sigurimin e kompjuterit, etj. Në disa kompjutera azhurnimi bëhet vetvetiu por nqs zgjidhni ta bëni vetë, përdorni një nga mënyrat e lart-përmëndura njëherë në muaj.
- Mos hapni dhe mos instaloni asnjë program pa ditur se çfarë përmban.
- Mos hapni asnjë skedar të bashkëngjitur në email, nqs nuk e keni kërkuar atë. Shumica e skedarëve të infektuar kanë prapashtesat .exe .pif .bat .js
- Tregoni kujdes edhe sikur emaili të duket sikur është dërguar nga një miku juaj pasi adresa e dërguesit mund të jetë e fallsifikuar.
- Mos pranoni të merrni asnjë skedar në chat përveç fotografive me prapashtesën .jpg .gif .png .tif ose skedarëve tekst me prapashtesën .txt .doc. Kini kujdes se disa skedarë mund të kenë dy prapashtesa .jpg.exe ose .gif.pif për tu gënjyer.
- Mos vizitoni faqe që hapin shumë dritare, ose që u bëjnë pyetje për instalimin e programeve. Shumica e programeve keqbërëse kërkojnë leje nga ju para se të instalohen. Lexoini me kujdes pyetjet që u bën kompjuteri dhe pastaj zgjidhni Po ose Jo (Ok/Cancel, Yes/No).
- Mos u gënjeni me reklamat që ju ofrojnë të instaloni programe ose lojra falas. Ndërtimi i programeve kërkon mundim të madh dhe janë të pakët programet që shpërndahen falas. Programet që janë falas zakonisht e nxjerrin fitimin duke reklamuar.
- Nqs zgjidhni të instaloni këto programet, gjatë instalimit mund t'ju ofrojnë programe të tjera. Mos i pranoni këto oferta.

Si të pastroj kompjuterin nga këto programe keqbërëse?
Programet me të sukseshme për pastrim janë Ad-aware, Spybot dhe CWShredder. Ka dhe programe të tjera por mund të perdoren vetëm për 15 ose 30 ditë dhe pastaj duhet t'i blini. Ad-aware, Spybot, CWShredder dhe programet e tjera pa pagesë mund t'i merrni duke klikuar këtu
Janë të renditura sipas numrit të përdoruesve.

Nqs përdorni Windows 2000 ose Windows XP, mund të merrni edhe programin që ka ndërtuar vetë Microsoft për këtë problem. Quhet Microsoft Antispyware dhe ju mundëson pastrimin, si dhe mbrojtjen e kompjuterit për të ardhmen. Mund ta shkarkoni këtu.

Një mënyrë tjetër është kontrolli nëpërmjet faqeve të internetit. Një nga këto faqe është ajo e kompanisë Trend Micro. Vizitoni këtë faqe dhe ndiqni udhëzimet për të kontrolluar kompjuterin për reklama e spiunë
__________________
Shpirti duhet të jetë gjithmonë i njëjtë me mendimin, mendimi me fjalën dhe fjala me veprën. (L. Rebreanu) instalo windows xpWindows XP Professional

Komponentet e Rekomanduara për Windows XP Professional

Procesori 233 MHz minimumi
Rekomandohet 300 MHz
Memorja 64MB minimumi
Rekomandohet 128MB
Hard Disk 1.5GB hapësirë e zbrazët
Video Super VGA (800x600) ose më e lartë


1. Ndizeni kompjuterin tuaj dhe futeni CD e Windows XP Professional në CDROM.
Ju duhet të verifikoni se kompjuteri juaj është i konfiguruar të filloj (ang. boot ) nga CD-ROM .
Për të verifikuar këtë, gjatë ndezjës së kompjuterit tuaj shtypni tastin “Delete”!
Pasi të hapet dritarja e Biosit, klikoni mbi “Advanced Setup”, të 1ST Boot Device; vendosni CDROM, pastaj shtypni tastin ESC, shkoni “EXIT” dhe shtypni tastin ENTER, ju shfaqet një paralajmërim ku shkruan “Save Current Settings and Exit (Y/N)?”, shtypni “Y” (më kuptimin Yes, pra për t’i ruajtur ndryshimet) dhe në fund shtypni tastin ENTER në tastierë.

2. Figura 1.1 paraqet kopjimin e skedarëve fillestar të procesit instalues. Gjatë këtij procesi programi instalues shkarkon, versionin minimal të Windows XP për të përkrahur procesin instalues, si dhe shkarkon disa drivera.
Imazhet e bashkangjitura Fig%201[1].1.GIF (18.8 KB, 38 lexime)

3. Pas përfundimit të këtij procesi, ju keni mundësinë të specifikoni një particion instalues, ose nëse në kompjuter nuk keni asnjë partcion, ju duhet të krijoni particion të ri.
Nëse kompjuteri ka particione ekzistuese, atëherë ju mund t’i fshini ato nëse doni. Ju gjithëashtu mund të krijoni disa partcione tjera nga kjo mundësi.
4. Në figuren 1.2, ju do të njoftoheni se nuk ka asnjë particion të krijuar, ( kjo paraqitet nëse jeni duke instaluar sistemin operativ për here të parë në kompjuter ). Për të krijuar particion (ndarje të re), shtypni C.


5. Në figuren vijuese paraqitet pamja e krijimit të particionit të ri. Paraqet madhësinë minimale dhe maksimale të lejuar për particionin e ri, dhe kërkon nga ju që të shtypni madhësinë e particionit që doni ta krijoni.
Pasi të keni shtypur madhësinë e particionit të ri, shtypni tastin, Enter për të vazhduar.

6. Në veprimin e ardhshëm ju duhet të zgjedhni si të formatizoni particionin e ri. Keni disa mundësi: NTFS (Quick), FAT (Quick), NTFS, dhe FAT (shiqoni figuren 1.4). Duke përdorur shigjetat në tastierë zgjedhni njerën prej këtyre mundësive dhe shtypni tastin Enter për të vazhduar.

7. Programi instalues do të filloj më procesin e formatizimit të particionit të ri të krijuar më parë, (fig. 1.5).
Ky proces merr disa minuta (1-10 minuta) , kjo varet nga madhësia e particionit dhe nga sistemi i skedarit që ju keni zgjedhur.

8. Ashtu siq shihet edhe në figuren 1.6, hapi tjetër që vjen pas përfundimit të procesit të formatizimit është procesi i kopjimit të skedarëve nga CD-ja e Windows XP në particionin e ri.

8. Ashtu siq shihet edhe në figuren 1.6, hapi tjetër që vjen pas përfundimit të procesit të formatizimit është procesi i kopjimit të skedarëve nga CD-ja e Windows XP në particionin e ri.

9.Pasi të jetë kompletuar kopjimi i skedarëve, kompjuteri do të ristartohet dhe procesi i instalimit do të kaloj në fazën e quajtur GUI, (fig. 1.7). Ju mund të shihni edhe sa kohë ka mbetur deri në përfundimin e instalimit të Windows Xp.

10. Në veprimin e ardhshëm që shifet në figurën 1.8, do të kerkohet nga ju që të verifikoni Opcionet e Regjionit dhe të Gjuhës. Pra në këtë hap mund të zgjedhni Regjionin dhe gjuhen, më pastaj shtypni Next për të vazhduar.

11. Më pas ju duhet të shtypni emrin tuaj dhe organizatën ( figura 1.9 ) ; pasi t’i keni shtypur këto të dhëna klikoni Next.

12. Tani ju duhet të shtypni Windows XP Product Key ( Figura 1.10).
Pasi të keni shtypur këtë kod prej 25 karaktereve që ndodhet në CD-në e Windows XP, shtypni Next.

13. Shtypni emrin e kompjuterit, si dhe nëse dëshironi të vendosni fjalëkalim, atëherë i plotësoni fushat për fjalëkalim dhe atë për konfirmim (Fig. 1.11). Pastaj klikoni Next.


14. Hapi i ardhshëm është vendosja e datës dhe kohës (fig. 1.12).


15. Veprimi tjetër që pason është ai që shihet në figuren 1.13, ku ju duhet të caktoni network settings.
Ku keni dy mundësi: Typical dhe Custom.


16. Pasi të keni caktuar Network Settings ju duhet të zgjedhni opcionin workgroup ose domain name për sistemin e ri. (figura 1.14)


17. Në fihuren 1.15, Windows XP instaluesi fillon më kopjimin e skedarëve që përkrahin opcionet që ju zgjodhët më herët ( figurat 1.13 dhe 1.14 ).

--------------------------------------------------------------------------------

18. Pasi të jetë kompletuar kopjimi i skedarëve, programi instalues vazhdon më instalimin e komponenteve tjera të Windows-it.

19. Dhe në fund programi instalues do të largoj nga disku skedarët e përkohshëm që ishin përdorur gjatë instalimit ( Figura 1.16 ).


20. Pas largimit të skedarëve të përkohshëm, instalimi do të kompletohet.
Windows XP do të ristartoj kompjuterin, dhe gjithëqka ka përfunduar.

Tani keni të instaluar Windows XP në kompjuterin tuaj

Keshtu thote teoria, por praktika deshmon se njefare minimumi real eshte:

Procesori >=1 GHz
Memorja >=256 Mb
HDD >=5 Gb hapesire te zbrazet (Windows+aplikacionet+virtual memory)
Video >=1024x768 (me se paku 64 Mb RAM te integruar) Integrimi I Notepad2 Ne Windows XP (SP1, SP2, SP3)Aplikacioni im më favorit dhe që e përdori më së shumti ishte Notepad. Ky favor vazhdoi deri sa zbulova Notepad2 me të cilin u dashurova qysh në shikim të parë. Që nga ai moment dashuria ime për Notepad u zbeh dhe tani më në kompjuterin tim figuron vetëm Notepad2. E di që është pak sensibile tërë kjo storie po ç'ti bësh?!

Notepad2 është tekst editor i lehtë, falas dhe me kod burimor të hapur që i përngjan Notepad, bën nënvizime sintaksore për disa gjuhë programuese më të zakonshme.
Është i bazuar në kodin burimor të Scintilla dhe punon në versionet NT-based të Windows.
Në këtë tutorial do të tregoj mënyrën se si të integrohet Notepad2 në Windows, dhe me këtë rast të zëvendësohet Notepad aktual (standard që vjen me Windows).

Se pari shkarkoni Notepad2 nga http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html
Dekompresoni (ekstraktoni) në një follder të ri. Tani ndiq procedurën në vijim:

Hapi 1:
Krijo një backup kopje të C:WINDOWSnotepad.exe

Hapi 2:
Ndrysho shfaqjen e fajllave në Explorer që t'i shfaq edhe fajllat e fshehura të Sistemit

Hapi 3:
Në follderin ku e ke ekstraktuar Notepad2, kliko mbi fajllin Notepad2.exe dhe emërtoje në Notepad.exe, shtyp Enter dhe pastaj shtyp Ctrl+C, me këtë rast ke kopjuar Notepad.exe në Clipboard.

Hapi 4:
Hape follderin C:WINDOWSsystem32dllcache në Explorer

Hapi 5:
a. Ctrl+V, Backspace (në C:WINDOWSsystem32dllcache)
b. Ctrl+V, Backspace (në C:WINDOWSsystem32)
c. Ctrl+V, Backspace (në C:WINDOWS)
(Kliko Yes për secilin mesazh box qe të shfaqet për të miratuar mbi-shkrimin e fajllit)

Hapi 6:
Nëse shfaqet një mesazh box sikurse ky: Foto1
Përgjigju me Cancel dhe pastaj konfirmo me Yes këtu: Foto2

Dhe në fund nëse gjithçka ka shkuar siç duhet Notepad2 duhet të hapet tash e tutje sa herë dëshironi të hapni një .txt tekst fajll.
Screenshot

Mirëpo, Notepad2 për të punuar kërkon Visual C++ 7.0 Runtime Library (msvcr70.dll). Nese ju shfaqet një mesazh me këtë përmbajtje "msvcr70.dll is missing" atëherë, shkarkoni msvcr70.dll [176 KB] dhe kopjone ne follderin C:WINDOWS             Trika


Ndrysho kontrollimin e Diskut Autocheck.exe Time-out (Zgjatjen e Skanim diksut)
Zgjatja e kohes nga 10 sekonda ne 3 sekonda
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lSession Manager]
"AutoChkTimeOut"=dword:00000003

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable Restartimin e Kompjuterin ne ngjarje te demtimit te Sistemit/ BSOD
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lCrashControl]
"AutoReboot"=dword:00000000

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable pastrimin e Wizard-it te Desktopit te Windows Xp-se
(Paperdorjen e shortcuteve te Desktopit)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionExplorerDesktopCleanupWiz]
"NoRun"=dword:00000001
---------------------------------------------------------------------------------

Rrit shpejtsin e shfletuesit te networkit nga lista e largimit te programeve te networkut.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{D627 7990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}]

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable Windows Take A Tour Bubble Popup
(kjo shfaqet kur e beni Format Kompjuterin)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurr entVersionAppletsTour]
"RunCount"=dword:00000000

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable servis regjistrmkin e Remote (Kur keni Remote perdoruesit tjer e kan nen kontroll
kompjuterin tuaj. Nese e beni Disable askush smund te modifikoi asgje ne Kompjuterin tuaj perveq juve)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServic esRemoteRegistry]
"Start"=dword:00000004

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Remove apo Disable "Recent Documents" nga Start menu. (Ky sistem ruan nga nje shortcout te secilit
program apo file te vezhguar nga ne.)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionPoliciesExplorer]
"NoRecentDocsMenu"=dword:00000001

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Kerkim Klasik, (perdor shteg te plote ne "Title Bar dhe Address Bar".
Kjo gje iu mundeson qe ta beni Disable "kerkimin nen asistenc te qenit" dhe perdorjen internationale te
kerkimit te faqeve nderhyrse ne Windows Explorer.)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionExplorerCabinetState]
"FullPath"=dword:00000000
"FullPathAddress"=dword:00000001
"Use Search Asst"="no"
"Settings"=hex:0c,00,02,00,1b,01,e7,77,60,00,0 0,00

---------------------------------------------------------------------------------
Ndrysho emrin e Shportes apo beje Rename Recycle Bin.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}ShellFolder]
"Attributes"=hex:50,01,00,20
"CallForAttributes"=dword:00000000

KUJDES! Shell folderin ka mundesi qe nuk e keni andaj e editoni vetem atributes dhe
call for atributes direkt nga ky file {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E})

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable 'Low Disk Space Notification' (kjo u shfaqet shpesh ne Desktop si rrezik)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionPoliciesExplorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001

---------------------------------------------------------------------------------
Shpejtoe hapjen e Start Menuse dhe item-et tjera te Windows Xp-se.
(Kjo eshte metod shum e mire e hap Start Menune dhe item dritaret tjera me pak se nje second).
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop]
"MenuShowDelay"="2"

---------------------------------------------------------------------------------
Rrit stimulimin e downloadimit te internet explorerit nga 2 ne 10 lidhje.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionInternet Settings]
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:0000000a
"MaxConnectionsPerServer"=dword:0000000a
---------------------------------------------------------------------------------
Beje Remove "Queue-it-up", Burn CD me opcionin me klik djatht ne file-t e Windows Media Player-it.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{CE3FB1D1-02AE-4a5f-A6E9-D9F1B4073E6C}]
[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{F1B9284F-E9DC-4e68-9D7E-42362A59F0FD}]
[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{8DD448E6-C188-4aed-AF92-44956194EB1F}]

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Removes "Sign up with Passport Wizard" kj paraqitet kur doni te kyqeni per here te pare
ne MSN Messenger me shume paraqitet ne MSN e vjeter 6.0
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionInternet SettingsPassport]
"RegistrationCompleted"=dword:00000001

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disables Preview (Thumbnails) te Formateve Movie File
(Iu lejon te beni Move/Rename/Delete pa ndonje problem)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[-HKEY_CLASSES_ROOT.aviShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT.mpgShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT.mpeShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT.mpegShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT.movShellEx]

---------------------------------------------------------------------------------
Hape Explorer shfletuesin nga My Computer apo nga ndonje Folder.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershell]
@="explore"

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Remove 'Shortcut To ...' (parashtes kur ju krijoni ndonje shortcut te ri)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionExplorer]
"link"=hex:00,00,00,00

---------------------------------------------------------------------------------
Kjo menyre krijon CMD-ne 'Command Prompt here' kur ju klikoni me klik djatht ne
ndonje Drive apo Folder.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshellCommand Prompt Here]
@="Command &Prompt Here"
[HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshellCommand Prompt Herecommand]
@="cmd.exe /k cd %1 "
[HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellCommand Prompt Here]
@="Command &Prompt Here"
[HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellCommand Prompt Herecommand]
@="cmd.exe /k cd %1 "

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Remove folderat "Shared Documents" nga Sistemi i Foldereve te My Computer
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionExplorerMyComputerNameSpaceDelegateF olders{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}]


---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable E-mail mesazhet qe iu shfaqen ne Welcome Screen te Kompjuterit,
kur beni Log Oof apo diqka tjeter.
Shko
Fatal error: the system has become unstable or is busy," it says. "Enter to return to Windows or press Control-Alt-Delete to restart your computer. If you do this you will lose any unsaved information in all open applications."

Ne kete rast sapo jeni goditur nga Ekrani i kalter i vdekjes. Gjdo perdorues i Windowsit do te jete i njohur me te. Qfar mund te beni ju? Ose, si ta ndaloni te mos ndodh?

1 Hardware konflikt

Arsyeja nr.1 pse Windows deshton eshte konflikti hardverik. Gjdo pajisje hardverike komunikon me pajisjet tjera me an te portit "interrupt request channel" i njohur si "IRQ". Keto duhet te jene te vecanta per gjdo driver.

Psh Printeri zakonisht perdor portin IRQ 7. Tastatura zakonisht perdor IRQ 1 dhe floppy disk perdor IRQ 6. Gjdo pajisje hardverike do te tentoj te marr nje IRQ per vete.

Nese keni shume pajisje, ose nuk jane te instaluara mire, dy prej tyre mund te perfundojn duke perdor te njejtin nr. te IRQ. Kur perdoruesi tenton te perdor 2 pajisjet ne te njejten kohe, deshtimi mund te ndodh. Menyra per te kontrolluar nese ka konfilkt hardverik ne PC tuaj ndiqni hapat si ne vazhdim:

* Start-Settings-Control Panel-System-Device Manager.

Shpesh nese nje pajisje ka problem eshte e markuar me nje '!' te verdh e cila paraqitet afer pershkrimit te pajisjes. Markoni Kompjuterin (ne Device Manager) dhe shtypni Properties per te pare IRQ numrat te perdorur nga PC juaj. Nese IRQ nr eshte i shfaqur 2 her ateher nje IRQ eshte duke u pordorur nga nje pajisje.

Nga njehere nje pajisje mund te ndaj nje IRQ me dicka te pershkruar si 'IRQ holder for PCI steering'. Kjo mund te injorohet. Menyra me e mire per te rregulluar problemin eshte te largoni pajisjen dhe te riinstaloni pajisjen.

Nganjeher do tju duhet te gjeni me shume drivere te rinj ne internet per te bere pajisjen qe te fuksionoi ne nje menyr te rregullt. Nje burim i mire eshte www.driverguide.com. Nese pajisja eshte nje kartel e zerit,moden, shume shpesh mund te ndosh qe te rregullohet duke ndryshuar portin hyres ne pllaken ame (mother board) - (Kujdes gjate hapjes se PC tuaj, munde te humbni garancionin).

Gjate kohes sa punoni brenda PC duhet ta fikni, ta largoni nga priza(shtekeri) dhe te prekni nje metal te pangjyrosur per te shkarkuar ngarkesen elektrike.

Per te qene te drejt me Microsot, problemet me IRQ numbers nuk jane te shkaktuar nga ata. Eshte problem qe nga PC i pare i disajnuar per perdorim te IBM 8086 chip. Fillimisht ishin vetem 8 IRQ. Sot jane 16 IRQ ne nje PC. Eshte shume lehte qe te mbetesh pa to. Ka plane per te rritur nr e IRQ-ve ne te ardhmen.

2 Ram jo funksional

Ram (random-access memory - Albanian:memorje e zakonshme per hyrje) mund te sjell probleme ne ekranin e kalter te vdekjes me mesazhin qe thote "Fatal Exception Error". Nje gabim fatal(Fatal Error) mund te sjell probleme te renda per hardwarin. Ndonjehere mund te ndodh qe te jete e demtuar dhe te nevojitet qe te zenvendsohet.

Por nje Gabim fatal i shkaktuar nga Ram mund te shkaktohet nga joperputhja e cipve. psh, perzierja 70-nanosecond (70ns) Ram me 60ns Ram zakonisht do te beje qe PC te punoj me tere Ramin ne nje shpejsi me te ngadalshme. Kjo mund te demotoj shpesh PC nese Rami eshte i mbingarkuar.

Nje zgjedhje per kete problem eshte te hyme ne BIOS settings dhe te rrisim pritjen e Ramit. Kjo mund ta beje at me stabil. Nje menyre tjeter per te zgjedhur nje Ram problem eshte qe te riazherojm Chipet e Ramit ne Pllaken ame, ose te largojm disa nga ta. Pastaj provoni te perserisni rrethanat qe shkaktuan deshtimin qe shkaktuan demtimin. Gjate kohes qe mbani Ramin tentoni te mos i prekni pjeset me ngjyre te arit, sepse mund te demtohen shum lehte.

Shume Error mesazhe i drejtohen direkt Ramit. Ram-et modern jane ose parity (ECC) ose non-parity (non-ECC). Eshte me mire qe te mos i perzijm te 2 llojet, kjo mund te jete nje arsye per problem.

EMM386 error mesazher i referohen problemeve memorike por mund te jete edhe konektimi i keq me Ram. Kjo mund te jete edhe menyre per te liruar memorijen e ngarkuar shpesh te lidhura me programet shume te vjetra te bazuara ne Dos.

3 BIOS settings

Gjdo pllake ame( motherboard ) eshte e fabrikuar me disa rregulla te vendosura ne fabrik. Nje menyre e lehte per te pasur qaje ne to eshte te shtypim F2 ose butonin e fshirjes gjate sekondave te para te nje boot-up.

Kur te qaseni brenda BIOS, duhet patur shume kujdes. Eshte mire qe te shkursh ne nje leter gjdo opsion qe shfaqet ne ekran. Ne kete menyre, nese ndryshoni ndonje gje dhe kompjuteri behet edhe me i paqndrueshem, ju do te dini se cilat opsionie ti ktheni sic kane cene.

Nje BIOS error i referohet CAS latency. Kjo i referohet Ram-it. EDO me te vjeta (extended data out) Ram ka nje CAS latency 3. SDRam me i ri ka CAS latency 2. Ne rast se gaboni numrin e tyre Ram mund te bllokohet dhe te ngrije pamjen e ekranit e PC.

Microsoft Windows eshte me i mire qe te lokalizoj IRQ numrat me mire se cdo BIOS tjeter. Nese eshte e mundshme caktoni IRQ numrat net Auto ne BIOS. Kjo do te lejoj Windowsin qe te lokalizoj IRQ numrat (sigurohuni qe opsioni ne BIOS per Plug and Play OS eshte 'yes' per te lejuar Windowsin per ta bere kete.).

4 Hard disk drives

Pas disa javesh, informatat ne hard disck fillojn te behen te pjesshme apo te fragmentuara. Eshte mire qe te defragmentojne hard diskun cdo jave, Per te ndaluar hard diskun qe te nrgije imazhin e ekranit. Shkoni ne

* Start-Programs-Accessories-System Tools-Disk Defragmenter

Kjo do te filloj proceduren. Ju nuk do te keni mundesi te shkurani te dhena ne hard disk (ti ruani ato) gjate kohes kur disku eshte ne defragmentim, pra eshte ide e mire qe te leshoni defragmentimin gjate kohet qe PC nuk eshte aktive pra nuk e perdor askush.

Disa bllokime dhe ngrirje te imazhe mund te shkaktohen nga disa probleme te hard diskut te cilat mund te zgjidhen duke ulur optimimin e read-ahead. Kjo mund te caktohet duke shkuar ne:

* Start-Settings-Control Panel-System Icon-Performance-File System-Hard Disk.

Hard disqet mund te ngadalsohen e nganjehere edhe te deshtonje nese jane shume e ngarkuar. Perkujdesuni per PC tuaj duke e pastruar cdo 2-3 muaj dhe duke liruar hapsire. Hapni folderin e Windows-it ne drive C dhe gjeni Temporary Internet Files folderin. Duke fshire permbajtjen (jo folderin) mund te liroj shume hapsir.

Pastroni apo Empty Recycle Bin cdo jave per te liruar hapsir. Hard disk drivet duhet te skanohen cdo jave per errore. Shkoni ne

* Start-Programs-Accessories-System Tools-ScanDisk

Mund edhe te leshoni Task Scheduler per ta aktivizuar kete opsion gjate nates kur PC nuk eshte aktiv.

5 Fatal OE exceptions and VXD errors

Fatal OE exception erroret dhe VXD erroret shpesh jane te shkaktuara nga problemet e karteles grafike.

Kto mund te zgjidhen shume lehte duke ulur rezulucionin e ekranit. Shkoni ne

* Start-Settings-Control Panel-Display-Settings

Ketu duhet te reshqitni barin deri posht. Shikoni ne te majt te dritares opsionet e ngjyrave. Per shume Desktop, kualiteti i lart i ngjyrave 16-bit eshte me i pershtatshmi.

Nese ekrani ngrihet dhe bllokohet at'here mund te jete problemi i Karteles Grafike. Sigurohuni qe nuk ka problem hardverik. Shkoni ne

* Start-Settings-Control Panel-System-Device Manager

Ketu, selektoni + brenda Display Adapter. Nje rresht text qe pershkruan kartelen tuaj grafike do te paraqitet. Selektojeni (markojeni me te kalter) dhe klikoni Properties. Selektoni burimet duke klikuar ne cdo rresht. Kerkoni nje mesazh qe shkruan No Conflicts.

Nese keni konflikt hardverik te karteles grafike, do ta shihni ketu. Kujdes ne kete pik dhe shkruani cdo gje qe beni perndryshe mund te ndodh qe te gjera te shkojn keq.

Menyra per te zgjedhur nje konflikt hardverik duke klikuar Use Automatic Settings box dhe klikoni Change Settings. Tani ju po kerkoni nje mesazh "No Conflicts".

Nje menyre tjeter per te zgjedhur problemet e karteles grafike eshte duke shkuar ne

* Start-Settings-Control Panel-System-Performance-Graphics

Ketu duhet te rreshqitni Hardware Acceleration ne te majte. Si gjithmone, jane te shkaktuara nga driveret e vjeter (driver eshte nje software i vogel qe perdoret nga pajisja harderike per te komunikuar me PC).

Shikoni prodhuesin e karteles tuaj grafike dhe kerkoni ne internet per driveret me te ri nga ata.

6 Virusat

Shpesh pas infektimit me virus fillon jostabiliteti i PC. Disa viruse fshijn sektorin e BOOT e nje hard disku, duke e bere te pamundur startimin. Per kete arsye eshte mire te krijojm nje Windows Start-up disk. Shkoni ne

* Start-Settings-Control Panel-Add/Remove Programs

Ketu, kerkoni per Start Up Disk. Mbrojtja nga viruset kerkon vemendje te lart.

Nje virus skanner kerkon nje list te viruseve ne menyre qe te jete e mundshme te identifikoj virusat. Kto lista jane te ruajtura ne nje DAT file. DAT duhet te update cdo jave nga website i prodhuesit te antivirusit tuaj.

Nje antivirus shume funksional eshte McAfee VirusScan nga Network Associates ( www.nai.com). Nje tjeter eshte Norton AntiVirus 2000, e prodhuar nga Symantec ( www.symantec.com).

7 Printerat

Aksioni i dergimit te fajllit nga PC ne printer shpesh krijon nje fajll me te madh, shpesh e quajtur postscript file.

Printeret kane nje madhsi memorike shume te vogel, e quajtur buffer. Kjo memorje shum lehte mund te mbingarkohet. Printimi i nje dokumenti me printer shpesh perdor nje pjese te madhe te fuqise ne CPU. Kjo gjithashtu do te ngadalsoj punen e PC.

Nese printeri po tenton te printoj karaktere jo te zakonshme, ato mund te mos njihen, dhe mund te deshtojn PC. Nganjeher printeret nuk mund te riparohen nga nje deshtim sepse mund te kete problem ne buffer. Nje menryre e mire per te pastruar buffer eshte ta fikim printerin dhe ta largojm nga rryma per 10 sec. Duke e ndezur nga nje priz(shteker) me pak rrym, gjithashtu mund te thirret ndezja e ftoft, do te mund te rikthej opsionet normale te printerit dhe tju mundsoj qe te vazhdoni.

8 Software

Nje gje qe sjelle shum probleme ne PC eshte instalimi i keq i softwareve. Shpesh problemet mund te zgjedhen duke i fshire programet dhe duke i riinstaluar ato. Perdorni Norton Uninstall ose Uninstall Shield per te fshire nje program nga PC juaj komplet. Kjo do te fshije edhe referencat e programeve ne System Registry dhe do te hap rrugen per te instaluar nje version te ri te ati programi.

System Registry mund te demtohet nga programet qe ju keni menduar qe i keni c'instaluar. Perdori Reg Cleaner nga Jouni Vuorio per te pastruar System Registry nga mebetjet e programeve te c'instaluara. Funksionin me Windows 95, Windows 98, Windows 98 SE (Second Edition), Windows Millennium Edition (ME), NT4 and Windows 2000.

Lexoni instrukcionet dhe perdoreni me kujdes qe te mos shkaktoni deme ne System Registry. Nese Registry eshte e demtuar do tju duhet te riinstaloni sistemin operativ. Reg Cleaner mund te merret nga www.jv16.org

Shpesh problemet e Windowsit mund te zgjidhen duke hyre ne Safe Mode. Kjo mund te behet gjat ndezjes se PC. Kur shihni mesazhin "Starting Windows" shtypni F4. Kjo duhet tju dergoj ne Safe Mode 10 arsye pse kopjoterat deshtojnSafe Mode aktivizon minimumin e drivereve. Ju mundeson te gjeni dhe ti rregulloni problemet qe Windowsi automatikisht nga hapja.

Nganjehere eshte e veshtire te instalohet Windowsi per arsye te opsioneve te gabuara ne BIOS. Nese ju shfaqet SUWIN error mesazhet (Windows setup) gjate instalimit te Windowsit, provoni te hyni ne BIOS dhe te deaktivizoni CPU internal cache. Provoni te deaktivizoni Level 2 (L2) cache nese ajo nuk funksionon.

Mos harroni qe ti riktheni te gjitha opsionet e BIOS ne normale pas instalimit.

9 Tejnxehja

Central processing units (CPUs) jane zakonisht te pajisur me ventilator per te ftohur nxehjen e procesorit. Nese ventilatori deshton apo CPU vjetrohet shume mund te ndodh qe te tejnxehet dhe te gjeneroj nje error i quajtur kernel error. Kjo ndodh kur PC tentoj te punoj me shpejt se qe ne realitet mundet.

Nje zjgedhje eshte te marrim nje ventilator me ta madh dhe me ti mir dhe ta instalojm mbi CPU. Mund te gjeni ventilator ftohes spesial ne www.computernerd.com ose www.coolit.com

Problemet e CPU-s shpesh mund te zgjedhen duke deaktivizuar CPU internal cache ne BIOS.Kjo do te beje qe PC te punoj me ngadal, por edhe duhet te jet me stabil.

10 Power supply problems

Nje problem tjeter qe shpesh sjell telashe eshte power supply. Nje tension i lart apo nderprerje e rrymes mund te demtoj kompjuterin.

Pra eshte e preferushme qe te bleni nje uninterrupted power supply (UPS). Kjo do tju jepte engergji elektrike te paster, dhe do tju jepte disa minuta shtes per ta fikur PC me ane te opsionit Shut Down ne rast te ndaljes se rrymes.

Eshte nje investim i mire nese keni te dhena te rendesishme, sepse nderprerja e energjise elektrike do te humb te dhenat e paruajtura ne Pc. 22 Trike te reja per Windows XP
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionUnreadMail]
"MessageExpiryDays"=dword:00000000

---------------------------------------------------------------------------------
Beje Disable Compress Old Files (Kjo eshte e dobishme kur Rregullimi i Disc Cleanup-it
ndal se grumbulluari Filet e vjetra)
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionExplorerVolumeCachesCompress old files]


---------------------------------------------------------------------------------
Rrezimi i Windows Explorer kur hapim ndonje folder qe permban dokument file avi/video file.
Shko
Start
Run
regedit.exe (enter)
pastaj shko sipas udhezimeve

[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}]
[-HKEY_CLASSES_ROOTSystemFileAssociations.avishel lexPropertyHandler]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{87D62D9 4-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}InProcServer32]   puno ne facebok pa bilin


Facebook, një shërbim çdo ditë e më i popullarizuar në internet, po tërheq numër të madh të shfrytëzuesve. Krejt logjikisht, profilin e tyre brenda tij e kanë hapur edhe disa prej personave të njohur botërisht, mirëpo disa syresh, siç është ende njeriu i parë i Microsoftit, Bill Gates, kanë vendosur të mos e përdorin më shërbimin Facebook.

Siç supozohet, Bill Gates çdo ditë kalonte rreth 30 minuta në Facebook, ku me miqtë e tij shkëmbente porosi, u dërgonte atyre dhurata virtuale dhe është marrë me të gjitha aktivitetet tjera, me të cilat merren shfrytëzuesit tjerë të këtij shërbimi.

Duke marrë parasysh popullaritetin e tij, një numër i madh i shfrytëzuesve të internetit kanë dashur të kontaktonin me Gatesin përmes Facebook-ut, duke bërë që njeriu i parë i Microsoftit pothuajse përditë të pranonte rreth 8.000 kërkesa për “miqësi”.

Marrë parasysh telashet që i ka sjellë pjesëmarrja e tij në Facebook, Gates përkohësisht apo përgjithmonë, nuk e kemi të qartë, ka vendosur të shuaj llogarinë e tij në Facebook. kompjoteri me pass


Ja nje menyr per te siguruar PC-n? tuaj me password dhe nuk do te ket mundesi qe dikush te hyj ! Vetem nqs ju do tja tregoni pasin !

----------------------------------------------------------------------------------------------------Shkojm Start ---> Run pastaj shkruajm syskey pastaj klikojm tek update ! Piken qe e kemi tek System Generated Password e levizim tek Password Startup . Pastaj japim pasin e komfirmojm pastaj klikojm OK edhe nje her passwordin dhe ja ku u bo me password Pc-ja juaj !

Besoj se isha i qart ne ket shpjegim ! Cfare do qe nuk kuptoni beni pyetje !

Me respekt
 


 
  Heute waren schon 2 Besucher (47 Hits) hier! Per Me Shum Info : Super-Qendi-Fortesali@Hotmail.Com  
 
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=
↕ Mirë Se Vini Te Super Qendi ↕
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own